*** Het is zomer, Atlantis-Amsterdam blijft je verrassen! *** It is summer, Atlantis-Amsterdam keeps surprising you! ***


De weekendprogramma’s onder de naam Starlight werden al snel erg populair met deejay’s als Ron Bisschap, Jeroen van Inkel, Tim Verstraete, Gaston Starreveld en Olav Mol. Namen die later ook landelijk bekend werden bij diverse omroepen. In die periode is het station definitief omgedoopt in Atlantis-Amsterdam, onder leiding van Max Vrielink, Ton Zevenhoven, Rob van Zanten (gesteund door zijn pleegvader Juul) en zendertechnicus Ed Bakker.
Klik op een link hieronder en beluister een tweetal programma's uit die tijd!

Max de Graaf op Radio Atlantis
Max de Graaf en Rob Nagelhout op Radio AtlantisDe basis voor Atlantis-Amsterdam is gelegd in 1982. Ton Zevenhoven startte toen in zijn woonplaats Leimuiden de radiopiraat ARV, Aar, Rijn en Veenstreek. Een lang leven had dit station niet. Nog dat jaar werd het door de Radio Controle Dienst uit de lucht gehaald.

Geen reden om overigens de radio ambities in de zendmast te hangen. Al snel werd in samenwerking met VRB, Vrije Radio Bollenstreek, een nieuw station opgericht: Starlight Radio. Een succesvolle samenwerking want al snel werden programma’s van dit station ook geleverd aan een station in Amsterdam, Radio West, dat later opging in Atlantis.Het presentatieteam werd steeds groter en ook Frans Nienhuijs, met z'n populaire verzoekplatenprogramma “Men vraagt, en wij draaien” kon rekenen op een grote schare luisteraars. De adverteerders als “J.R. aan den Amstel”, CoolCat, Goudhaantje, Cascabel, Chris Bloemsierkunst en vele anderen wisten Atlantis-Amsterdam te vinden. Niet lang daarna kwamen Ruud en Gerda O'Bryan het Atlantis-team versterken, vooral op organisatorisch vlak, en het was ook Ruud die Atlantis hielp aan de zware FM-zender die geplaatst werd in de Vondelkerk en wat resulteerde in luisterrapporten uit zelfs BelgiŽ, Duitsland en Engeland.
In de loop van 1985 begon de Radio Controle Dienst steeds vaker een eind te maken aan de uitzendingen van Atlantis-Amsterdam, en hebben dit vol gehouden tot dat het financieel en organisatorisch niet langer op te brengen was. Dit betekende het einde van Atlantis-Amsterdam in de vrije ether.Eind 2013 heeft Ton Zevenhoven het initiatief genomen om Atlantis-Amsterdam weer nieuw leven in te blazen, en niet in de vrije ether, maar als internetstation. Begin 2014 is de nieuwe studio ingericht, is een respectabel aantal deejays met naam en faam te horen op Atlantis-Amsterdam, is een unieke samenstelling van de muziekmix typerend voor Atlantis-Amsterdam ontwikkeld en stroomt dit unieke geluid over de hele wereld over het wereldwijde web.

Ervaar dit ook en stem af op Atlantis-Amsterdam.     
 © Atlantis Amsterdam  12-2017        e-mail: info@atlantis-amsterdam.nl